QUALITY, PROCESSING AND SENSORIAL ANALYSIS OF ITALIAN WINE
Corso
A Padova
Hai bisogno di un coach per la formazione?
Ti aiuterà a confrontare vari corsi e trovare l'offerta formativa più conveniente.
Descrizione
-
Tipologia
Corso
-
Luogo
Padova
The final assessment will be conducted by:
a) a written examination (65%)
b) the preparation and exposition of a presentation (35%)
Sedi e date
Luogo
Inizio del corso
Inizio del corso
Opinioni
Programma
Basic principles of white, rosé, red and sparkling winemaking techniques.
Sensorial analysis applied to wines. Theory and practice of wine tasting.
Typical Italian wines and their quality.
Case studies: red (e.g. Amarone, Brunello di Montalcino and super-Tuscans), white (e.g. Friuli white wines), and sparkling wines (e.g. Prosecco and Franciacorta).
Hai bisogno di un coach per la formazione?
Ti aiuterà a confrontare vari corsi e trovare l'offerta formativa più conveniente.
QUALITY, PROCESSING AND SENSORIAL ANALYSIS OF ITALIAN WINE