ESCP Europe

Master in International Food & Beverage Management

5.0 eccellente 6 opinioni
ESCP Europe
A Torino e Paris (Francia)
  • ESCP Europe

Chiedi il prezzo
CORSO PREMIUM
Preferisci chiamare subito il centro?
01167... Leggi tutto

Informazioni importanti

Tipologia Master
Luogo In 2 sedi
Inizio Settembre 2019
altre date
Descrizione

Emagister.it adds to its catalog the first Master in IFBM from ESCP Europe Business School, which aims to prepare professionals who integrate food and beverage value into the business.


The Master in IFBM at ESCP Europe, one of the world´s Top Business Schools, is a 1-year, full-time postgraduate programme across 2 Countries for those aiming for a successful career in the Food & Beverage sector as Managers, Executives and Entrepreneurs.

It is taught in English and takes place at our Turin and Paris campuses, the perfect starting points to experience the excellence of Italy and France, top territories in the world at the heart of the food and beverage culture and innovation.

The Master in IFBM is the only programme with an international track in two Countries and a truly trans-national and international spirit, embodied by a global faculty, with a multi-cultural class mix and international corporate network.

The Master in International Food & Beverage Management is open to everyone that is passionate about the F&B industry and wants to work in it from a management perspective.

This Master Programme is perfect for those who want to build their career in the Food & Beverage sector, bring their business idea to life and get an international overview of the F&B industry!

Strutture (2)
Dove e quando
Inizio Luogo
Apr-2020
Paris
3, rue Armand Moisant, 75015, (75) Paris, Francia
Visualizza mappa
Set-2019
Torino
Corso Unione Sovietica, 218 bis, 10134, Torino, Italia
Visualizza mappa
Inizio Apr-2020
Luogo
Paris
3, rue Armand Moisant, 75015, (75) Paris, Francia
Visualizza mappa
Inizio Set-2019
Luogo
Torino
Corso Unione Sovietica, 218 bis, 10134, Torino, Italia
Visualizza mappa

Domande più frequenti

· Quali sono gli obiettivi del corso?

Some examples of future professional roles after the programme are: Product Manager, Brand Manager, Export/Import Manager, Supply Chain Manager, Communications Manager, Marketing Manager, Product and Business Developer, and many others.

Opinioni

5.0
eccellente
Valutazione del corso
100%
Lo consiglia
4.9
eccellente
Valutazione del Centro

Opinioni sul corso

A
Andrea Conti
5.0 28/06/2017
Il meglio: IFBM was a life-changing experience that helped me pursue my dream of working in Marketing for a multinational F&B company. Through the program I developed both my hard and my soft skills and the right mindset to approach the job market. What enriched me most was the level of diversity in the class. It was amazing to have classmates with different backgrounds and from all over the world who shared my own passion for food. Over and above that the school’s vast network gave me the opportunity to interact with top Managers of leading companies and achieve a unique perspective on the F&B industry.
Da migliorare: -
Consiglieresti questo corso?:
D
Daria Kolupaeva
5.0 08/01/2016
Il meglio: Una delle mie paure più grandi per il futuro è di non avere la possibilità di sfruttare tutti i miei talenti come desidero. Questo programma mi aiuta a continuare a stabilire nuovi obiettivi, che saranno sempre più alti di quelli precedenti. Sono continta che ogni passo, che ogni obiettivo che raggiungo mi condurrà a nuove e più alte aspettative.
Da migliorare: niente da dire
Consiglieresti questo corso?:
L
Laura Castellazzo
5.0 07/01/2016
Il meglio: Le visite aziendali sono una delle parti più interessanti di questo programma. Questo, insieme all'approccio pratico delle classi, ci permettono di imparare non solo da un punto di vista teorico, ma anche a livello pratico. Inoltre, rappresenta una grande opportunità per comprendere il settore F & B e per incontrare manager che possono condividere le loro esperienze e consigli utili per le nostre future carriere.
Da migliorare: niente
Consiglieresti questo corso?:
A
Alliana Bovell
5.0 06/01/2016
Il meglio: Prima di iniziare questo Master alla ESCP Europe, speravo che mi avrebbe dato un'idea del settore F & B prima di tuffarmici. Sapevo che volevo diventare una ristoratrice, ma non sapevo bene da dove cominciare. Questo programma era ciò di cui avevo bisogno per raggiungere i miei obiettivi. Ho imparato tanto del F & B Management non solo dai miei professori e dagli esperti del settore, ma anche dai miei pari. Incontrare persone di culture diverse e viaggiare in alcuni dei posti più belli del mondo, per imparare insieme e gli uni dagli altri. Questo corso di studi ha soddisfatto ogni mia aspettativa
Da migliorare: nulla
Consiglieresti questo corso?:
A
Axel Barat
5.0 05/01/2016
Il meglio: Nuestros profesores son muy profesionales y todos son excelentes en sus respectivos campos de especialización. Actualmente trabajan o han trabajado en / con el sector de alimentos y bebidas. Esta experiencia de trabajo junto con sus habilidades de enseñanza es un cóctel de conocimiento delicadamente mezclado. «20 años de experiencia no se pueden leer en un libro» es la expresión más adecuada que se puede utilizar para describir la forma en la que nos transmiten sus conocimientos. Puedo decir con absoluta seguridad que el metodo de enseñanza utilizado, en el que se compagina la teoría con la práctica, es muy efectivo.
Da migliorare: nulla da aggiungere
Consiglieresti questo corso?:
M
Michelle Vandamme
5.0 04/01/2016
Il meglio: Il programma IFBM è un perfetto equilibrio tra sessioni teoriche ed esperienze pratiche fornite dai case studies, testimonianze di valore aggiunto di manager altamente qualificati e visite aziendali. Inoltre, il progetto aziendale della durata di quattro mesi, in stretta collaborazione con il management aziendale, ci consente di avere un assaggio di una vera esperienza di vita. Questo approccio pratico generale offre ai dottorandi la possibilità di ottenere una visione completa delle numerose opportunità offerte dall'industria alimentare e delle bevande.
Da migliorare: niente da aggiungere
Consiglieresti questo corso?:
* Opinioni raccolte da Emagister & iAgora

Successi del Centro

Questo centro ha dimostrato la sua qualità su Emagister
9 anni con Emagister

Cosa impari in questo corso?

Food beverage
e-Business
Piano di marketing
Supply Chain Management
Management
Gestione del personale
International business
Comunicazione
Marketing
Strategie di marketing
Digital strategy
Communication management
Marketing nel Food & Beverage
Manager
Food management
Food and beverage Management
Food beverage manager
Food designer
Project manager
Managerial Skills Development

Programma

ESCP Europe and its perfect ingredients: prestigious Business School, outstanding Faculty, strong link with the Business World

The Master in IFBM is an intensive full-time Master, for a total of 450 hours of classes delivered by ESCP Europe, the unique Business School with a European Identity and a Global Perspective.

You will have the chance to study across Italy and France, excellences in the Food & Beverage sector, in one of the most well-recognised Business Schools in the world with triple accreditation from AACSB, Equis and AMBA: ESCP Europe.

All the Professors and Facilitators involved have a strong professional background with many years of work experience in their field of competence (e.g. Functional Director, Company CEO, Partner in Consulting Companies, etc) and an international academic curriculum and background. For this reason the learning approach of the Master in IFBM is truly businesslike with a real link to management matters.

In addition the link to the business environment of the Master in IFBM is boosted by Testimonials from the corporate network (such as Ferrero, Barilla, Lavazza, Cameo, Grom, etc), who will bring their professional experience and food & beverage expertise into class.

The Master in IFBM will propose a well-balanced methodology, encompassing and combining highly interactive lectures and professional experience with a final Master’s Thesis and an International Internship to apply management knowledge and methodological skills to a specific research subject.


The International Master in Food & Beverage Management will focus on the Food & Beverage industry with a trans-national approach, and cover all the fundamental competences needed to succeed in the Food & Beverage sector. During our learning journey you will have the opportunity to strengthen your general Management skills through the intensive Core Modules, while expanding your knowledge and experiencing the workings of the Food & Beverage industrythrough the Advanced Modules. This perfect mix will help you to build your future career step by step and become a manager or an entrepreneur in the Food & Beverage sector.

Core Modules: General Management in the Food and Beverage industry
  • The F&B Industry Outlook - Opening module
  • Financial Accounting in F&B
  • Understanding Food and Beverage's Financial Challenges
  • Managerial Economics: micro foundations in F&B
  • Marketing Principles in F&B
  • Corporate Strategy: successes, failures and challenges in the F&B industry
  • Supply Chain & Operations in the F&B industry
  • HR Management & Cross-Cultural Dynamics in F&B
  • International Business Law & Food regulations
  • Language courses (optional)
Advanced Modules: Drill-down in the Food & Beverage industry

HR & Intercultural Challenges

  • Negotiation in a Intercultural Context
  • Effective Communication


Marketing Management

  • Customer Value Management
  • Marketing Planning & Communication Management
  • Customer experience and market research
  • Digital strategy for F&B
  • Luxury in the F&B Industry

Sales & Retail Management

  • Sales Management in F&B
  • Trade, Retail & Category Marketing in the F&B industry


Strategy & Innnovation

  • Marketing of Innovations & New product development
  • Family business & start-up in f&b


Sustainability & Risk Management

  • Sustainability and Risk for F&B Companies

Electives

  • Statistics basics and analytics
  • Advanced Finance and Management models for F&B
  • Big data & Business analytics